06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem
06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem

Ademhalen, eenvoudig toch?

Ademhalen, iets wat we niet kunnen missen, maar waar we misschien ook heel weinig bij stilstaan. Maar wist je dat er veel mensen zijn die op een disfunctionele manier ademhalen? Dit betekent letterlijk ‘verkeerd ademen’. Veel mensen kennen dit wel als acute hyperventilatie, maar dit onderwerp omvat een veel breder beeld van ademhalen.


Je ademfrequentie wordt hoger onder invloed van stress, spanning en veel prikkels. Hier hebben we helaas tegenwoordig veel mee te maken in onze maatschappij. De hogere frequentie van ademen kan klachten veroorzaken in je lichaam. Dit proces wordt in onderstaand plaatje deels duidelijk gemaakt. Bij veel mensen is de afwijking in de ademhaling vaak zo minimaal dat je het zelf niet eens merkt. Toch kan je hierdoor last krijgen van verschillende klachten zoals: maagzuur, hoofdpijn, piekeren, vermoeidheid, hartkloppingen, benauwdheid en tintelingen in handen of voeten.

De fysiotherapeut kan helpen bij het opnieuw aanleren van de juiste ademhaling en kan speciale technieken uitleggen welke toepasbaar zijn in verschillende situaties. Kijk ook eens op: https://fysiotherapievitaal.nl/longfysiotherapie-arnhem/

Vragen? Neem contact op met onze fysio praktijk in Arnhem.

Bron: https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/ademen-zesde-versnelling

Related Posts

Leave a Reply

Fysiotherapie Vitaal