06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem
06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem

Fysiotherapie: Masseren of meer?

Er is na veel jaren nog een klein misverstand over wat fysiotherapie nu eigenlijk is. Vaak horen wij van onze cliënten dat de ‘massage’ goed heeft gedaan en hierin zullen wij zeker niet de enige fysiotherapeuten zijn. Fysiotherapie is zoveel meer dan alleen massage en daar willen wij in dit blog graag meer over vertellen. Denk je nu je dit leest, dat komt mij bekend voor, dan moedigen wij je aan om verder lezen.

Als Fysiotherapeut beginnen wij de eerste behandeling met een anamnese, ofwel een vraaggesprek, om de klachten en het beloop hiervan duidelijk te krijgen. Vervolgens gaan er in ons hoofd allerlei radertjes draaien met hypothesen. Om dan een beter beeld van de klacht te kunnen vormen volgt een lichamelijk onderzoek. Hiermee proberen wij de voorheen gemaakte hypothesen te verwerpen of te versterken.  

Als wij dan eenmaal het juiste patroon bij de bestaande klachten gevonden hebben, beginnen wij met de behandeling. Deze bestaat uit vele verschillende soorten technieken, zoals training, triggerpoint therapie, mobilisaties, manipulaties, taping, houdingscorrecties, bewustwording, etc.

Nu gebruiken wij natuurlijk ook weleens een vorm van massage als ondersteuning voor de therapie, maar dit zal bijna nooit het hoofddoel van de therapie zijn. Waarom? Omdat er in de laatste jaren veel onderzoek is gedaan naar welke behandelmethode geschikit zijn voor bepaalde klachten en hier komt massage in 99% als minder effectief naar voren.

Kom je de volgende keer bij één van onze fysiotherapeuten en wil je na de behandeling vertellen wat er allemaal gedaan is, dan kun je ons gerust om meer uitleg vragen. Bij Fysiotherapie Vitaal hebben wij veel kennis over blessures, preventie en gezondheid en gaan we net dat stapje verder om jou te helpen fit te worden en te blijven!

Vragen? Neem contact op met onze fysiotherapie praktijk in arnhem.

Related Posts

Leave a Reply

Fysiotherapie Vitaal