06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem
06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem

Niet gecontracteerde zorg, hoe zit dat?

Als fysiotherapie praktijk gaan wij ieder jaar om de tafel met de zorgverzekeraars om te bekijken wat ze ons kunnen bieden. Als voldoen aan de wensen en eisen, sluiten we vervolgens een contract af bij de zorgverzekeraar voor één of meerdere jaren. Dat betekend dat de zorg die wij bieden direct bij deze ‘gecontracteerde’ zorgverzekeraars kan worden gedeclareerd. .

Elk jaar zien wij weer een aantal verzekeraars die ons te weinig bieden. Hiermee gaan wij uiteraard niet akkoord. Wij sluiten dan ook geen contract met deze zorgaanbieders af. Dat betekend dat wij de rekeningen niet direct bij deze verzekeraar kunnen declareren. Wat nu als je wel een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt bij zo’n aanbieder en bij ons in behandeling gaat?

Dan werkt het systeem enigszins anders. Onze rekening wordt eerst aan jou gedeclareerd. Dat betekend, dat je deze eerst zelf aan ons betaald en de rekening vervolgens op stuurt naar jouw zorgaanbieder. Zij betalen jou dan weer terug naar hun voorwaarden. Er is er sinds een aantal jaren een trend ontstaan bij zorgaanbieders om maar 75% van hun reguliere tarief te betalen voor een normale behandeling. Dit bedrag ligt op ongeveer €22,50 (het exacte bedrag kun je vinden op de website van je zorgaanbieder).

Er zijn veel mensen op tegen en ook wij vinden dit natuurlijk niet optimaal. Pleiten voor vrije keuze in de zorg staat in deze blog dan ook centraal. Graag roepen wij de zorgverzekeraar dan ook op, om van deze trend af te zien en de zorgvrager te geven waar hij recht op heeft.

Related Posts

Leave a Reply

Fysiotherapie Vitaal