06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem
06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem

Wij horen het vaak in de praktijk: ik wil zo graag dit bereiken, of ik wil graag….., Wat een fijn begin van iets moois kan zijn, kan ook heel erg tegenwerken. In deze blog willen wij een aantal tips geven om van willen naar doen te komen.

Ten eerste natuurlijk je wens, wat wil je bereiken? Is dit moeilijk te behalen, of lukt dat op korte termijn? Belangrijk hierin is het stellen van haalbare doelen, dat betekend dat een groot doel opgedeeld kan worden in meerdere kleine (haalbare) doelen.

Daarna wordt het tijd om goed na te denken over wat het met je doet als je je deze wens kunt behalen. Wat is voor jou de best mogelijke uitkomst? Door dit op te schrijven en te visualiseren wordt het behalen van het doel gemakkelijker.

Bedenk vervolgens wat het behalen van dit doel in de weg staat. Wat maakt het je moeilijk om het doel te behalen? Dat kan van alles zijn: een emotie, een gedachte over jezelf, een hardnekkige gewoonte, vermoeidheid, het weer. Ook deze schrijf je op!

Nu je duidelijk weet wat je wilt behalen, waarom en wat het moeilijk maakt. Kun je jouw plan gaan opstellen. Wat wordt je plan om met je obstakel om te gaan? Schrijf dit op in de vorm van een als-dan zin. Dus: “Als…(obstakel), dan… (plan)”

Wanneer gebruik je bovenstaande hulpmiddelen? Het werkt vooral goed wanneer je al duidelijk voor ogen hebt wat je op de lange termijn wilt bereiken, over een halfjaar bijvoorbeeld. Dan is het opdelen in kleine doelen steeds weer een nieuwe motivatie. Wil nog wat meer motivatie tips? Lees onze blog over waarom je van sporten energie krijgt!

Succes!

Heb je vragen over dit artikel? Neem gerust contact op met onze fysiotherapie praktijk in arnhem.

Related Posts

Leave a Reply

Fysiotherapie Vitaal