06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem
06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem

Zorgverzekering 2023

Het einde van het jaar nadert weer. Zoals ieder jaar wordt het dan ook weer tijd om te gaan kijken naar je zorgverzekering voor 2023. Een nieuw jaar betekent dat je kunt veranderen van zorgverzekering of je pakket kunt aanpassen. Wellicht zijn je behoeftes veranderd…. dan is nu de tijd om je erin te verdiepen! Je kunt tot 1 januari  je zorgverzekeraar wijzigen en tot 31 januari je polis.

Vergelijken

Dat de premies duurder worden ieder jaar, is duidelijk. Wel kan dit her en der nog verschillen per verzekeraar. Het lastige is, dat je appels en peren met elkaar vergelijkt. De ene verzekering verschilt veel van de andere. De een heeft een restitutiepolis en de ander een naturapolis. De een heeft 9 behandelingen fysiotherapie en de ander 6. Ook de hoogte van je eigen risico speelt hierbij een rol. Je kunt er vergelijkende websites op naslaan, maar realiseer je hierbij wel dat deze betaald worden door verzekeraars die hier graag op komen. Een verzekeraar die hier niet aan meedoet komt dus ook niet naar voren bij zo’n website.

Wat verandert er bij Fysiotherapie Vitaal in 2023?

Bij ons verandert er gelukkig niet zoveel. Wij hebben dit jaar géén zorgovereenkomst met zorgverzekeraars VGZ, Achmea, en Zorg en Zekerheid. Met alle overige zorgverzekeringsmaatschappijen zullen wij aankomend jaar nog wèl een zorgovereenkomst sluiten. Een nieuwe zorgverzekeraar in ons rijtje is Menzis, na een paar jaar zijn zij tot het besluit gekomen fysiotherapie beter te gaan waarderen en dit heeft ons doen besluiten een contract met ze af te sluiten voor het komende jaar.

Ons advies en voorkeur

De zorgverzekeraar DSW en ONVZ heeft onze voorkeur omdat deze geen extra regels oplegt voor jouw behandeling. Ze willen niet bepalen hoe vaak je komt en wat je nodig hebt. Wij kunnen bij deze zorgverzekeraar weer gewoon therapeut zijn in plaats van administratief medewerker!

Geen contract, wat nu?

Als je fysiotherapeut geen zorgovereenkomst heeft met jouw zorgverzekering, dan krijg je slechts een gedeelte betaald door je zorgverzekering.  Je betaald zelf de volledige rekening die je van ons krijgt. Deze rekening dien je in bij de zorgverzekeraar die dan een bepaald percentage van hun vergoeding uitkeert aan jou.

Mocht je nou meer informatie willen over jouw fysiotherapie vergoeding, neem dan gerust contact met ons op en dan gaan we kijken of we je kunnen helpen! Onze gegevens zijn te vinden op https://fysiotherapievitaal.nl/contact/

Related Posts

Leave a Reply

Fysiotherapie Vitaal