06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem
06-10205862 Maandag - ZaterdagEusebiusplein 61 | 6811 HG | Arnhem

Zorgverzekering.. keuzestress?

Nu het einde van het jaar nadert, wordt het weer tijd om te gaan kijken naar je zorgverzekering voor 2021. Een nieuw jaar betekent dat je kunt veranderen van zorgverzekering of je pakket kunt aanpassen. Wellicht zijn je behoeftes veranderd…. dan is nu de tijd om je erin te verdiepen! Je kunt tot 31 januari een nieuwe verzekering afsluiten, mits je de oude vóór 1 januari hebt opgezegd.

Ons zorgverzekeraars-landschap is door de jaren heen wat onduidelijker geworden. Steeds meer kleine partijen duiken op en dat brengt bij veel mensen verwarring. Vaak vallen deze nieuwe, kleinere partijen onder een grote maatschappij, waarbij ze een iets andere polis aanbieden en op deze manier een ander deel van de ‘markt’ aanspreken. Voor ieder wat wils, maar dit maakt het geheel er helaas niet overzichtelijker op.

Vergelijken

In de basis biedt een zorgverzekeraar een restitutiepolis of een naturapolis aan. Het belangrijkste onderscheid tussen deze twee is dat je bij een restitutiepolis vrij bent om te kiezen bij welke zorgaanbieder je je zorg zou willen ontvangen. Kies je voor een naturapolis dan kan het zijn dat je verzekeraar maar een deel van de kosten vergoed bij jouw zorgaanbieder, wanneer deze bijvoorbeeld geen contract heeft bij jouw zorgverzekeraar (hier komen we later nog even op terug). Bijkomend is de aanvullende verzekering, hierbij verzeker je je als het ware extra voor bijvoorbeeld fysiotherapie of de tandarts. Je betaald dan per maand een x bedrag extra om bijvoorbeeld 9 behandelingen bij de fysiotherapeut te hebben of een vergoeding voor de tandarts.

Dat de premies duurder worden komend jaar, is duidelijk. Wel kan dit her en der nog verschillen per verzekeraar. Het lastige is, dat je appels en peren met elkaar vergelijkt. De ene verzekering verschilt veel van de andere. De een heeft een restitutiepolis en de ander een naturapolis. De een heeft 9 behandelingen fysiotherapie en de ander 6. Ook de hoogte van je eigen risico speelt hierbij een rol. Je kunt er vergelijkende websites op naslaan, maar realiseer je hierbij wel dat deze betaald worden door verzekeraars die hier graag op komen. Een verzekeraar die hier niet aan meedoet komt dus ook niet naar voren bij zo’n website.

Wat verandert er bij Fysiotherapie Vitaal in 2021?

We zullen géén zorgovereenkomst aangaan met zorgverzekeraar VGZ. Onder VGZ vallen: IZA, UMC, Univé, Zekur.nl en de daarbij behorende labels. Daarnaast hebben we geen overeenkomst met Achmea (FBTO, Interpolis, de Friesland, Zilveren Kruis), Menzis (Anderzorg), Zorg en Zekerheid en de daarbij behorende labels.

Met alle overige zorgverzekeringsmaatschappijen zullen wij aankomend jaar nog wèl een zorgovereenkomst sluiten.

Geen contract, wat nu?

Als je fysiotherapeut geen zorgovereenkomst heeft met jouw zorgverzekering, dan krijg je slechts een restitutie-bedrag betaald door je zorgverzekering. Dat restitutiebedrag is een percentage (bijv. 60%) van een door je zorgverzekering bepaald normbedrag. Dat is niet het bedrag dat de fysiotherapeut factureert. Je eigen bijdrage is dan dus het bedrag dat de fysiotherapeut factureert minus het restitutiebedrag dat je zorgverzekering jou uitbetaald.

Mocht je nou meer informatie willen over jouw specifieke fysiotherapie vergoeding, neem dan gerust contact met ons op en dan gaan we kijken of we je kunnen helpen! Onze gegevens zijn te vinden op https://fysiotherapievitaal.nl/contact/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!